Mai informat, mai culturalizat, senzatia desteptaciunii

20 01 2009

Pe principiul „nu stiu altii cum sunt dar…” nu stiu cum e la ASE dar stiu cum e la SNSPA. Masteratul este pe pe sfert, daca nu pe jumatate echivalat.
graduatedDar nu cred ca aici rezida problema ci in jurul faptului ca invatamantul (cel putin la noi) este privit in mod trunchiat. Nu este un ansamblu, un sistem riguros care sa permita unui individ sa aiba o dezvoltare sanatoasa din punct de vedere intelectual.

Gimnaziul si liceul sunt obligatorii, iar de cele mai multe ori acestea furnizeaza un mare procent din bagajul de „cultura generala„. Facultatea este facultativa, dar mai mult decat atat, este pentru diploma, pentru o recunosatere sociala pe care o poti dobandi.
Ce facultate urmeaza, este irelevant pentru modul in care un individ isi va gasi un loc de munca pe care sa-l imbratiseze cu placere deoarece idee de facultate este strict legata de ideea de teorie – acest luucru pentru ca ideea de scoala este strict legata de ideea de teorie. Astfel, de la bun incepu, nu ai nevoie de „atata scoala” pentru a practica, sau cel putin acest lucru este inoculat in mentalul colectiv.

In cadrul teoriilor comunicarii, se sustine faptul ca o buna practica nu poate exista in lipsa unei bune teorii (nimic nu este mai practic decat o buna teorie” Lewin), iar acest fapt este demonstrat prin cercetare empirica.

And, at the and of the day, ca sa stii sa faci ceva, trebuie sa inveti sa faci acel lucru, dar ca sa ai capacitatea de a face si corelatii intre mai multe ceva-uri, ar trebui sa inveti lucruri colaterale. De aici, materii la facultate in jurul aceluiasi subiect.

Studiile de masterat au aplicat o presiune asupra sistemului abea anul acesta, an in care studentii ce au terminat 3 ani de facultate (prin semnaraea acordului de la Bologna) s-au simtit obligati sa inceapa si studii masterale, iar abea acum se sesizeaza modul expeditiv, de suprafata in care se trateaza aceste studii.

Probabil ca maturizarea lor se va concretiza dupa cateva generatii cobai ce isi vor face auzite nemultumirile astfel pentru a se imbunatati sistemul. Cel putin acesta este cazul ideal, dar in mod destul de clar se va rezuma toata tevatura la multa vorbarie „underground” si nimic palpabil.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: