un Logan beton

21 12 2008

Santierele din Bucuresti au aplicat deja restrictii de criza. Yahhhh, riight! Asta daca „restrictii de criza” inseamna neatentie, fusareala si lucru de mantuiala. Eu cred ca muncitorii de pe santiere au semnat un act de protectia muncii…dar noi, trecatorii nu am semnat nimic!

Ce se intampla? Se intampla urmatorul lucru: daca esti in trecere pe langa vreun santier in lucru, e posibil sa devii subit, statuie. statuie in toata regula, din beton.

beton-van-mixerAm trecut eu pe langa santierul de pe Calea Victorieie, de langa Facultatea de chimie. Norocul meu era ca ma aflam in masina, intr-un Logan. Loganul nu a avut noroc pentru ca a fost tinta unui atac necontrolat al unei tevi sparte/ furtun spart…sau ce o fi ala prin care se toarna betonul. Dintr-o data nu am stiu care da cu pietre in noi!!!! Pai cine? Santierul!Parbrizul, capota, geamurile din dreapta, partea de sus a masinii, au fost acuperite cu stropi de beton.

Reactii? un muncitor debusolat a fost deranjat din fumatul unui ciot de tigare si se uita stupefiat la noi, la masina. A…nu a facut nimic. Ce era sa faca? Nu era vina lui…era vina…..furtnunului, ca s-a spart!

Acum intamplarea are si o parte buna, si una rea. Partea buna: uite cum sa tune-eaza un Logan moca, de arata BETON – la propriu! Partea rea….putea fi vara, puteau trece pe acolo masini decapotatea, si atunci era nasol….(ups), sau… puteau fi oameni.

Nu stiu daca toate santierele sunt la fel…dar asta, e un mic pericol public.

Offf….pe principiul BucurESTI TU, sa ma calmez!!!!! Sau sa iau masuri si sa fac insigne ptr muncitorii de pe santierul ala – sa-i constientizez, numai ca…probabil oamenii nu sunt din Bucuresti, aici au gasit de munca si nu stiu cat o sa-i ating. Mai bine imi fac mie o insigna si inca una si unca una…ptr fiecare intamplare din ciclul: BucurESTI EU dar nu numai EU, mai esti si TU, numai ca TU esti aici in trecere si ti se rupe, ca salariul nu e mare, esti departe de casa, probabil muncesti si de Sarbatori, e frig, ti-e frig…Dar BucurESTI TU mai sistemule din Bucuresti, mai patronilor din Bucuresti, mai voi invatatilor! BucurESTI TU si imi pare rau ca nici tie nu-ti pasa. Dar injuri…injuri Bucurestiul fara sa iti dai seama ca TU il faci sa fie asa. Nu te mai injura…ca apoi te intrebi de ce te-a apucat sughitul, cine te pomeneste.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




%d blogeri au apreciat asta: