Stefan Kolle inspires 2009

27 11 2008

26 noiembrie 2008 – Inspire 2009 – ora 9:15

(Inspire 2009, despre ce va fi la anul, despre ce cred unii dintre cei mai activi publicitari din Romania, dar si invitatii lor despre ceea ce se va intampla anul viitor pe plan publicitar in Romania.)

Eu am ajuns mai devreme la Marriott, pe la ora 9 fara un sfert. Am avut suficient timp sa beau o cafea, sa imi gasesc un loc in sala, sa intru in starea de inspiratie.

Nu stiam pe nimeni, in afara de Cristi. A….ba da, pe Noro, numai ca Noro nu cred ca ma mai stie pe mine 🙂 Noro a fost primul om caruia eu i-am facut o prezentare. Acum vreo 3 ani jumate, cand lucram la rePublik, ii vorbeam despre DJmag (un proiect ambitios dar care s-a lovit de prea multa birocratie). Am zis bine ca ii vorbeam, ptr ca aveam asa mari emotii incat nu l-am lasat sa scoata un singur cuvant pana nu mi-am terminat pledoaria. Dar a fost rabdator, si ptr asta il apreciez enorm (eram mica si speriata, imi placea enorm ceea ce faceam asa ca din exces de zel voiam sa fac totul bine…dar evident, prea mult exces de zel).

Am terminat cafeaua, am fumat si 2 tigari si s-a facut ora 9 si un sfert.

Stefan Kolle a urcat pe scena. O prezenta sarmanta ce incepea intr-un mod sumbru pentru ATL-isti: what if there were no TV? No radio or no print? No traditional means of advertising?

Mai mult decat atat, afirma puternic: Advertising is dead! (aoleuuuu, pai atat am avut, numa vreo 15 ani de publicitate in Romania?) apoi a continuat: Start marketing!

In principal mesajul sau pentru 2009 s-a concentrat in mod imperativ in jurul afirmatiei: Don’t talk with consumers as advertising does because you’ll get a punch on you face!

So, cum vorbeste publicitatea cu consumatorii? Intr-un mod agresiv, brusc, intruziv, neelocvent. Publicitatea urla catre consumatori din toate partile: de la TV, de la radio, din ziare, de pe net, de pe strada! Mesaje multe, foarte multe, sute de culori, mii de cuvinte, mii de semne de exclamare! Fiecare mediu este utilizat pana la epuizare. Calupurile de publicitate sunt pline….cuvantul clutter este din ce in ce mai prezent. Paginile de stiri de pe net au 60% banner si 40% continut. In emisiunile de radio se canta 25%, se vorbeste 15% si se publicitareste 60%. Pe strada vezi 50% masini prinse in trafic si 50% panouri publicitare.

E plin de publicitate si toata lumea face acelasi lucru. In consecinta, Sefan este inspirat: Be the first not the follower! Piata de publicitate este compusa din cativa „beginners” si restul followers. Numai unii au curajul sa inecrce, restul, folosesc. Numai unii risca, altii iau reteta si o gatesc la foc mic fara incidente. La anul nimic nu va mai atrage pe nimeni, doar lucrurile noi si inspirate.

For passing successfully through the crisis interact with the consumers in such way to deliver value. So, follow the new inspired attraction model:

be relevant!

– by having reputation (experience, listening capacity, customer’s view)

– by being engaged (engagement stands for attention dedicated to the way people are talking to each other -> move the funnel, get content, get recommendations)

– by adding relevance to your message (insight, communication, commerce)

A transmite ceva relevant inseamna intai de toatea a avea respect intai pentru tine, pentru brandul pe care il reprezinti si il promovezi. Un spot relevant este un spot captivant, retinut si urmat. Dar evident, relevanta cere timp de documentare, de tatonare, de masurare, relevanta cere sa-ti cunosti target-ul si sa iti pese de el, iar target nu este un obiect care produce bani si ii aduce la casa de marcat, target este un simbol acordat oamenilor, so….oamenilor te adresezi draga brand-ule, draga omule ce promovezi brand-ul.

Oamenii au drept la replica, si folosesc acest drept din ce in ce mai mult. Suna scary 🙂 Sfatul lui Stefan: get into dialog with the people that are against your product because you can turn the negativity into added value just by acting human and responding to the complains. Get people in caring about your product, and even if they say something bed, that can only mean that they care, they have seen your product! Find your fans and activate them!

Stefan kolle. Inspiration for 2009

M-a marcat prin dezinvoltura, simplitate si concentrare in judecati de valoare. Sunt placut impresionata si ft fericita pentru ca am avut ocazia sa pot vorbi cu el.


Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

3 12 2008
Inca o saptamana memorabila: Futurelab, Inspire, ZileleBiz : Ramona Pătrăşcanu

[…] Futurelab in cadrul Inspire2009 puteti gasi la (alfabetic) :Monica Cornea, CorporateNews.ro, Raluca Goia, Roxana Rugina, HotNews.ro, Paginademedia.ro, Standard.ro, Wall-Street.ro, Adrian […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: